Фотоволтаични системи

default

Фотоволтаичните системи или така наречените „соларни панели” са най-добрата енергийна алтернатива за бизнеса. През последната година те се развиха страшно бързо. Причината е рязкото повишаване на цените на тока.

Какво представляват фотоволтаичните системи? 

Интересен факт за фотоволтаичните системи е, че за първи път технологията е разработена през 1839 година от Хенри Бекерел – френски учен. Той фокусирал изследванията си върху получаване на ток по алтернативни начини. След дълги опити  успял да произведе електрически ток като потопил електроди в определен разтвор.

Това е прототипа на фотоволтаичната система. Днес системата използва фотоволтаични панели, чиято цел е да преобразуват слънчевата светлина в електричество.

Панелите са изработени от специални фотоволтаични модули. Те от своя страна са направени от множество фотоволтаични клетки, разположени в обща метална рамка. При достигане на слънчевите лъчи до тяхната повърхност те веднага започват да генерират електричество.

Какви са предимствата на фотоволтаичните системи? 

Ако сте бизнес, който ползва промишлен ток и е изправен пред истинска криза заради големите сметки, ние можем да Ви предложим алтернатива.

Фотоволтаичните системи ще Ви помогнат, защото:

  • Енергията от тях е напълно БЕЗПЛАТНА!

Да, трябва да направите начална инвестиция за изграждане на фотоволтаични системи, но нека да направим равносметка. Това е едно плащане, което може да се избие във времето. Докато сметките за електроенергия не пропускат месец!

Освен това,  след като избиете първоначалната инвестиция, разходите по поддръжката са минимални.

  • Енергията добита от фотоволтаичните системи е екологична. 

Докато спестявате пари от сметките за електричество, Вие можете да опазите и природата. А това е голям плюс за бизнесите, които искат да покажат  отношението си на своите клиенти.

  • Производството на енергия е сравнително стабилно.

Ако се съобразявате с прогнозата за времето, фотоволтаичните системи могат да Ви предложат стабилен източник на енергия.

Какви са недостатъците на фотоволтаичните системи?

Не можем да кажем, че фотоволтаичните системи са перфектни! Техният недостатък е, че са силно зависими от слънцето. Това означава, че когато е облачно, вали дъжд или сняг, те не могат да произведат електричество.

От какво зависи добитата енергия от фотоволтаичните системи?

Добитата енергия зависи от изложението на сградата, слънцегреенето, околната среда, конструкцията и редовното почистване на соларните панели.

Затова ние от СТЕВА-2 извършваме оглед на място и заснемане с дрон, ако е необходимо. По този начин можем да оценим структурата и особеностите на сградата и околната среда.

Много важно е да пресметнем покривната конструкция, за да можем да определим разположението на панелите. Целта е да се използва максимално пространството и да се определи правилния брой на панелите.

След като се запознаем с всички особености, ние Ви изготвяме идеен проект и годишна диаграма за произведената енергия.

Обърнете внимание, че фотоволтаичните системи задължително се свързват със системата за мълниезащита.

Направете най-добрия избор за бизнеса си още ДНЕС! Доверете се на фирма Стева-2 и ние ще изготвим проект и ще се погрижим за цялата документация по узаконяване, доставка и монтаж на системата.

Изберете БЪДЕЩЕТО на своя бизнес, като се свържете с нас на имейл: office@stewa-bg.com.